Båstad Marathon

Båstad är en stad i Skånes län som många känner igen från dess årliga tennisvecka. Under tennisveckan strömmar turister och besökare till staden, men det är inte det enda evenemanget som Båstad anordnar som lockar människor. Båstad Marathon är ett stort och härligt evenemang som anordnas årligen. Det första loppet gick av stapeln år 2010 och sedan dess har loppet blivit en tradition för orten. Löparna springer runt hela Bjärehalvön och medan de springer får de avnjuta en fantastisk utsikt. Starten för Båstad Marathon är i just Båstad och när loppet avslutas så görs även det på samma plats. Anmäl dig redan idag för din livs upplevelse.

Banan är lagd så att den slingrar sig runt hela halvön, starten går från Båstad hamn och fortsätter mot Företagsbyn och sedan vidare mot Sinarp, Bjäre golfklubb, Rammsjö och Torekov. Efter Torekov så går banan vidare via Torekovs Golfbana och Kattvik för att sedan gå via Norrvikens trädgårdar för att till sist gå ut efter strandpromenaden innan banan avslutas igen i Båstad. Denna bansträckning sägs göra just detta maraton till Sveriges vackraste. Landskapet bjuder löparna på sagolika vyer utöver det glittrande havet och vidsträckta öppna och gröna landskapet. För att sträckan ska klassas som ett maraton så kontrollmäts den inför varje år av en förbundsmätare.

Övriga lopp

I samband med Båstad Marathon så anordnas även andra typer av lopp. För de som inte vill springa hela maran så finns möjligheten att endast springa halva sträckan. Starten är då förflyttad men målet är desamma som för maratonet. Utöver halvmaran så kan deltagarna också anmäla sig till stafett-maran och företags-maran. Genom att delta i någon av dessa så kan ni dela upp sträckan mellan er och skapa en gemenskap! Väljer du att delta i företagsmaran tillsammans med sina kollegor så får du utöver en fantastiskt rolig dag även ta del av en speciell förmån, till företagslöparna så är det nämligen så att det alltid ingår frukost.

Anmälan

Att anmäla sig till loppet är väldigt enkelt. Det smidigaste sättet att göra en anmälan är att kika in på Båstad Marathons hemsida och följa deras instruktioner. Det enda som behövs är att fylla i ett fåtal uppgifter om dig själv såsom namn, e-postadress, telefonnummer, gatuadress. Priserna kan variera lite från år till år och givetvis också beroende på vilken sträcka du väljer att delta i. Det kan även vara så att det kommer ut speciella rabatterbjudande under vissa perioder av året. Inför Båstad Marathon året 2019 ligger priset på 595 kronor, vill du inte springa ett helt maraton så är kostnaden istället 495 kronor för ett halvmaraton.

Båstad Minimarathon

Barnen är självklart varmt välkomna dom också till denna stora löparfest. Under samma dag som maraton, halvmaraton och stafett-maraton går av stapeln i Båstad så arrangeras även mini-maraton. Mini-maraton är till för alla barn i åldrarna 4 till 12 år. Själva loppen är en kortare sträcka och medalj delas ut till alla deltagare, oavsett insats under loppet! Syftet med loppet är att springa och att ha roligt tillsammans så det är absolut ingen tävling. Båstads Minimarathon är väldigt uppskattat bland föräldrar som har sina barn på plats. Så klart är det inte bara som föräldrarna uppskattar detta utan även barnen som vill delta och springa av sig lite.

Priser

Det är inte bara barnen som får medalj utan alla som fullföljer Båstad Marathon tilldelas en medalj. Lyckas du hamna på prispallen så får du utöver medaljen även ett minnespris, detta gäller för topp 3 i alla olika distanser som evenemanget erbjuder. Du som deltar får max delta i 6,5 timmar, vilket är maxtiden som gäller för Båstad Marathon. För halvmaran är det 3,5 timmar som du måste klara dig under. Det är smidigt att delta i Båstad Marathon då det är ett välordnat evenemang, alla deltagare har tillgång till dusch- och omklädningsmöjligheter. Det finns också möjlighet att kunna förvara kläder och andra tillhörigheter i direkt anslutning till målområdet.

Leave a Comment